Robin El-Hage

Pianist  |  Arrangeur  |  Accordeonist

Septeto Camaleón
Alle klankkleuren van de Argentijnse Tango
Septeto Camaleón bestaat uit een internationaal gezelschap van tango musici en heeft een unieke line-up van bandoneon, bas, piano en strijkkwartet. 
Over Septeto Camaleón
Septeto Camaleón is een ensemble dat begin 2016 is opgericht door een internationaal gezelschap van tangomusici die elkaar gevonden hebben op de wereldmuziekafdeling van het Rotterdams Conservatorium. Het ensemble onderscheid zich door haar unieke bezetting waarbij kamermuziek en tango samenkomen. De strijkers spelen melancholische meerstemmige lijnen die doen denken aan de filmmuziek uit de jaren 50. Daaraan zijn bandoneon, contrabas en piano toegevoegd die het geheel omtoveren met de energieke ritmes van de tango. De naam van de groep, komt voort uit de keuze van repertoire waarin de vele stijlen van de Argentijnse tango opgenomen worden. Zoals de romantische tango stijl van de groep ‘’los Astros del Tango’’ of de modernere Astor Piazzolla. 

Met Gustavo Cabrera (Argentinië), Radboud Post (Nederland) en Nea-Maria Korpelainen (Finland) op viool, Ivan Nogueira op cello (Spanje), Alexander Vocking (Nederland) op contrabas Andreas Rokseth (Noorwegen) op bandoneón en Robin El-Hage (Nederland) op piano, is Septeto Camaleón een zeer bevlogen en vervrissende jonge groep die de volksmuziek uit Argentinië op zeer smaakvolle wijze naar het podium brengt.
Wilt u Septeto Camaleón boeken voor een concert, project of milonga? Neemt u dan concact op via onze Facebook pagina, of via deze website met Robin El-Hage.

Septeto Camaleón beschikt over uren repertoire waaronder: 

Prepárense
Melancolico Buenos Aires
Contrabajissimo
Caminito
Flores Negras
Griseta
Niebla del Riachuelo          
Copacabana      
Mariposita
Boedo  
La mariposa     
La tablada     
Concierto en la luna
Taquito Militar